Trivselstund

Pudlar behöver mycket pälsvård. Beroende på vilken frisyr man väljer så blir tidsåtgången olika, men oavsett frisyr måste alla pudlar tillbringa en hel del tid på trimbordet.

Seriösa pudeluppfödare förstår vikten  av att pudelvalpar får vänja sig vid pälsvård redan från en tidig ålder. Redan vid fyra veckors ålder får valparna lära sig att stå, sitta och ligga på trimbordet, givetvis under ständig uppsikt och bara något kvart om dagen.

De får vänja sig vid att olika slags pälsvårdsredskap, såsom karda, kam och pinnborste vidrör kroppens alla delar. Händer som lyfter öronlappar, plockar bort lös päls och eventuellt stryker en bomullskompress med rengöringsmedel mot öronlappen. Händer som lyfter läppar för att undersöka tänder. Valpen vänjer sig successivt vid att händer är snälla och att en stund på trimbordet innebär avslappning och trivsel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s