Trädnedtagning

Den här stubben är från ett acasiaträd. Trädet var minst 70 år och blommade med vita blomklasar som doftade ljuvligt. Dessvärre växte det väldigt nära bostadshuset så därför var det tvunget att tas ner. Som tur är så har acasia en stor vilja att dyka upp lite varstans i trädgården, därför kan man ändå få njuta av blomklasarnas färg, form och doft.

Besvärliga Träd AB i Knislinge anlitades för uppdraget att ta ner acasian och ytterligare fem träd. Stefan kom en förmiddag med en kranbil och en medhjälpare. Kranen var 25 meter lång så lastbilen behövde inte ens köra in i trädgården utan stod parkerad ute på gatan. Längst ut på kranen fanns en kraftig gripklo med sågblad, den användes ömsom till att hålla fast stammen när medhjälparen sågade i marknivå varefter hela trädet lyftes bort på en gång, ömsom till att hålla fast svåråtkomliga grenar högt upp som dess sågblad sedan sågade av. Det tog bara fyra och en halv timmar att ta ner träden och forsla bort lövruskor och stammar. Det lämnades bara lite bark och sågspån för mig att sopa bort från vägbanan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s