Ytterfoder

1930 komponerade Märta Måås-Fjetterström gobelängen Taraxacum. Gobelängens blommande mönster av bland annat maskrosor och fläckigt nyckelblomster har tjänat som mönster till det ytterfoder som tillverkades i flintgods av Rörstrands Porslin på 1980-talet. Ytterfodret har en mycket ovanlig och spännande form, åttakantigt med fyra breda och fyra smala kanter. Höjden är 15 cm, diametern är 16,5 cm i ovankant och 11 cm i botten på de breda kanterna, respektive 18 cm i ovankant och 13 cm i botten på de smala kanterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s